Paluu koulun sivulle

Hyvinvointitutkimus 9A

Halusimme tietää, mitkä asiat ovat oppilaille koulussa mieluisia ja mitkä asiat tuntuvat ikäviltä. Jokainen oppilas keksi yhden kysymyksen, jolla tätä asiaa voisi selvittää. Opettajat muokkasivat kysymysten pohjalta lomakkeen, johon pystyi vastaamaan nimettömänä. Lomaketta käytettiin kaikilla luokilla.

Lomakkeessa oli 16 asiaa tai väitettä. Oppilaat värittivät keltaiseksi ne asiat, jotka lisäävät hyvää mieltä ja siniseksi ne asiat, joista eivät pidä. Kaikki lomakkeen asiat tai väittämät voivat olla eri tilanteissa mukavia tai ikäviä. Siksi ruudun pystyi värittämään myös puoliksi keltaiseksi ja puoliksi siniseksi.

Lomakkeen hyviä puolia oli se, että siihen pystyi vastaamaan nimettömänä. Lomake oli myös nopea täyttää ja sopi koulun kaikille luokille eli ykkösestä ysiin.
lomake

Tulokset
hyvinvointi 9A

Tuloksia käsiteltiin luokassa keskustellen. Huomasimme, että osa oppilaista on mielellään myös yksin ja että kaikki oppilaat eivät aina pidä retkillä käymisestä. Kolmen oppilaan mielestä luokassa voi olla myös kovia ääniä, vaikka suurin osa pitää siitä, että luokassa on rauhallista. Tietokone ja iPad eivät myöskään ole ihmelaitteita, joiden käyttäminen olisi kaikkien mielestä aina mukavaa.

Jatka tutkimusta...

Nyt kun tutkimus on päässyt alkuun, on oppilaiden vuoro jatkaa.

Kirjaudu sisään palveluun jatkaaksesi tutkimuksen dokumentointia.

Kirjaudu Tilastrofiin